Sebze ve Meyveleri Bozulmadan Uzun Süre Muhafaza Etmenin İpuçları
Özellikle kış aylarında sebze ve meyve tüketiminin bağışıklığımız için ne kadar değerli olduğunu hatırlamakta fayda var. Ayrıca bazı meyve ve sebzeleri saklarken daha dikkatli olmalıyız. Örneğin patates ve soğanı aynı zemin üzerinde muhafaza etmemek gerekiyor. Neden diye soruyorsun? sorusunun cevabı için sizi içeriğimize alalım. 🙂
Elmalar mahzen gibi soğuk ve karanlık yerlerde muhafaza edilmelidir. Kileriniz yoksa, konutun rastgele bir koridorunda bir karton kutuya koymak da işe yarayacaktır.
Havuçlar birbirleriyle temas etmelerini önleyen ve nemi emen malzemelerle birlikte saklanmalıdır. Bunlar kum, talaş veya soğan kabukları olabilir.
Sarımsağı saklamak, listedeki diğer besinler kadar zahmetli değil. Havalandırılan ve fazla nem içermeyen karanlık bir ortama ihtiyaçları vardır.
Lahanayı evde uzun süre taze tutmak oldukça zordur.
Pancar, patates için çok uygun bir komşu olabilir. Patatesi çürütecek nemi yok eder ve daha güçlü olmasını sağlar. Bu nedenle pancar ve patatesleri birbirine yakın muhafaza edebilirsiniz.
Patateslerin tazeliğini koruması için karanlık ve soğuk bir ortam gereklidir. Çürümeyi önleyen fitocidler salgılayan üvez yapraklarını koyarsanız patatesleriniz daha uzun süre dayanır.
Domatesin tüketimi diğer besinlere göre çok daha fazla olduğu için biraz daha detay verelim. Domateslerin birçok saklanma yeri vardır. Bunlardan biri de tabii ki dondurucuda saklamak.
Biberleri daha iyi korumak için plastik poşetlerden uzak durmalısınız. Plastikte çok fazla nem birikebilir ve biberler diğer yiyecekler kadar güçlü değildir.
Patlıcanları buzdolabına koymadan önce buzdolabınızın çok soğuk olmadığından emin olun. Kağıt havlu ile sardıktan sonra delikli poşet ile dolaba kaldırın.
Soğanları muhafaza etmenin en uygun yolu delikli çuvallarda saklamaktır. Soğanların nemlenmesini engeller ve nefes almasını sağlar.